www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws

Glittery texts by bigoo.ws

>

The Dog's

10.07.2006., ponedjeljak

Godišnji odmor sa ljubimcem?

Bok! Evo...ljeto je i ljudi idu na more! =))) A naši ljubimci??? Pa nećete ih valjda ostaviti same.Pa...evo neki postić vezan uz to.
Image Hosted by ImageShack.us
Dolazi nam još jedno dugo toplo ljeto. Polako razmišljamo gdje provesti svoj toliko očekivani i zasluženi odmor, kada i koliko će nas to koštati, što sve ponijeti, te hoće li put biti mrcvarenje kao i prošle godine?
Oni koji posjeduju kuću, apartman ili slično, smještaj ne zadaje previše briga, dok ostali moraju najviše brinuti baš o tome.
U svakom slučaju, prije nego odlučite povesti ljubimac na put, dobro provijerite i dogovorite uvijete oko boravka Vaše životinje, jer će Vas propusti skupo stajati, kako Vaših živaca, novaca a možda i ljetovanja. Svakako, probajte saznati gdje je najbliža veterinarska stanica ili ambulanta, jer nikad se nezna kad Vam može zatrebati!
Kad ste dogovorili sve oko boravka, osim vlastite prtljage, morate pripremiti i prtljagu Vašem ljubimcu.
Najbitnije je da je životinja zdrava i u dobroj kondiciji, jer zaista ne možete predvidjeti kako će samo putovanje djelovati na nju. Večer prije polaska, neka obrok bude malen, a životinja prošetana. Manju šetnju bi trebalo obaviti, ukoliko je moguće, i prije samog polaska, kako bi životinja obavila sve svoje potrebe. Bilo bi zgodno da na put krenete što je ranije moguće, ili noću, kako bi izbjegli velike dnevne vrućine. Nemojte zaboraviti ponijeti i hranu, jer nemožete biti sigurni dali mjesto gdje putujete ima pet shop s hranom kakvu jede Vaš ljubimac, jer osim samog stresa od puta i promijene okoline, zadnje što mu treba je da promijeni i hranu koju toliko voli. Ponesite njegovu najdražu igračku, dekicu i naravno higijenski pribor, jer ipak ostajete duže vremena.
Ako znate da Vam pas pati od «putne» mučnine, koristite tablete protiv mučnine (Reisfit), kako bi pomogli svojoj životinji da lakše podnese put. Životinju smjestite u automobil, tako da bude što je manje moguće izložena suncu, i da je na što nižoj temperaturi. Svakako je poželjno i to, da ju smjestite tako da nema propuha ili struje suviše hladnog zraka, npr. kad koristite klima uređaj.
Za vrijeme puta, svakako stanite svakih 1,5-2 sata vožnje, barem na 5 minuta i ponudite životinji svježu vodu i priliku da se prošeta i eventualno «obavi» neke stvari.
Imajte na umu, da i Vi volite stati na kratko i protegnuti noge i popiti hladnu pivu, pa nemojte slično uskratiti i svojoj životinji.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

- 00:00 - Zalaj,reži,cvili! (14) - Troši tintu,a nemoj! - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi

Opis bloga

Psići

Slike od nekih vrsta pasa


Cursors